Chci vlastní terasu Twinson

Terasa u bazénu

Terasa u bazénu

Pokud již máte na své zahradě bazén nebo nad ním teprve uvažujete, myslete i na vybudování nízkoúdržbové terasy okolo. Bude mu slušet a vám zajistí lepší komfort při koupání a pobytu na zahradě.

Jak na terasu u bazénu

Umístit bazén se obecně doporučuje na nejslunnější místo v zahradě a zároveň poblíž domu. Plocha v okolí bazénu je místo, které prochází nejrůznějšími zátěžovými zkouškami a mělo by být také bezpečné. Zvolte proto materiál splňující vysoké nároky na kvalitu a vzhled. WPC (nebo také kompozit či dřevoplast) je díky svým vlastnostem ideální.

Na terasu v okolí bazénu působí v létě sluneční žár a v zimě zase nízké teploty. Kompozitní materiál Twinson plně obstojí ve všech čtyřech ročních obdobích díky svému vyváženému složení ze dřeva (50 %) a PVC (50 %). 

V horkých dnech se povrch nerozpálí, tak jako například kamenná dlažba a lze ho případně rychle zchladit postříkáním vodou. Chůze naboso po prknech Twinson je bezpečná a nehrozí uklouznutí ani za mokra, ani to, že byste si zadřeli třísku, jako by se mohlo stát u dřevěných teras. Bezpečný je tedy i pro dětské nožičky. Oproti dřevu odpadá i broušení a natírání, které je u dřevěných prken nutností a je rovněž nenasákavý, takže netrouchniví. Případné obavy z toho, že by bazénová chemie mohla narušit povrch kompozitu, můžete odložit. Působením nedochází k žádnému poškození.

Co na terasu umístit

K bazénu a koupání neodmyslitelně patří i posezení. Proto by měla být terasa okolo bazénu široká alespoň 1,5 m. Na terasu Twinson můžete bez obav umístit lehátka a křesla či v bezpečné vzdálenosti také dekorace, jako jsou zahradní květináče, zastínění apod. Jen pozor při přesouvání nábytku (zejména kovového), aby případné ostré hrany terasu nepoškrábaly. Ale i na to existuje řešení. Více si můžete přečíst ve článku Je nutná údržba terasy?

Náš tip: Máte-li u domu terasu a umožňují to dispozice zahrady, doporučujeme přemýšlet nad propojením venkovní terasy s terasou u bazénu. Kompozit Twinson je určen nejen pro vybudování teras, ale i zahradních chodníčků a schodů. Získáte tak zajímavý architektonický prvek v zahradě a i chůze k bazénu bude pro vás komfortnější.


RD-Rosice-Twinson-min.png
Twinson-Massive-image-photo-min.jpg
Twinson-Terrace-073118-min.jpg
Twinson_Terrace_Massive_5-min.JPG
Uvodni-obrazek_Majestic-Massive-Pro_2-min.jpg
Hotel-Tri-stromy_Modra-Slovensko-Twinson-min.png Majestic-Massive-Pro_3-min-(1).jpg