Chci vlastní terasu Twinson

Buďte připraveni na zimu

Buďte připraveni na zimu

S podzimem přichází zklidnění a více volného času trávíme doma v teple. Je to také doba, kdy bychom měli naši terasu připravit na část roku, během které nebude tolik využívaná. Jak tedy zazimovat terasu z kompozitu? A jaké prostředky a jak použít pro správnou údržbu?

Nečistoty pryč

Velkou výhodou a předností kompozitních teras je jejich vysoká odolnost, dlouhá životnost a nenáročná údržba. Nepotřebují žádné ošetřování mořidly, laky, oleji ani žádné broušení. Nedochází k trouchnivění prken a netvoří se na nich třísky. Takže tato náročná a zdlouhavá část údržby u kompozitních teras Twinson zcela odpadá.

Případné nečistoty z terasy je však dobré odstranit. Jak tedy terasu vyčistit? Na podzim spadané listí, prach na povrchu nebo nečistoty ve spárách mezi prkny stačí zamést obyčejným koštětem a následně vytřít pomocí hadru a vody s běžným saponátem na podlahy. Co na podlahu terasy určitě nepoužívejte, je tekutý písek ani houbičky s hrubou stranou. Nedoporučuje se ani umývat terasu při mrazu, kdy hrozí uklouznutí na zledovatělém povrchu.

V případě, že i po takovém umytí zůstanou na terase fleky, vyzkoušejte vysokotlaký čistič.

Terrace-Massive-Pro_ilustraYn¡_low-min-(1).jpgVíte, že terasový systém Twinson Majestic Massive Pro díky speciální povrchové úpravě zabraňuje vzniku skvrn nejrůznějšího původu a chrání desky před poškrábáním? Může za to tenká vrstva polymeru potažená na povrchu desek.

Jak správně použít „wapku“?

Wapka, nebo-li vysokotlaký čistič, je účinným pomocníkem při čištění různých povrchů. Uplatnění najde při umývání například aut, fasád, chodníků nebo i právě teras. Jde o jednoduchý a efektivní způsob, jak se bez použití zbytečných chemických přípravků a drhnutí zbavit nečistot.

Doporučuje se používat vysokotlaký čistič ve vzdálenosti trysky minimálně 30 cm od povrchu terasy. Tlak ne více jak 100 barů. Čištění provádějte vždy rovně, a to ve směru drážek. Umývání terasy vysokotlakým čističem můžete v případě potřeby provádět i několikrát během roku.

inoutic_twinson_renovace-teras_1_1534246388_low-min.jpgVodní mapy umyjte běžným přípravkem na podlahy. Pokud na povrchu terasy i poté přetrvají, odstraníte je vysokotlakým čističem.

Co s odolnými skvrnami?

Pokud nepomůže vysokotlaký čistič a na terase objevíme nějakou odolnou skvrnu od potravin (kečup, červené víno, káva, atp.), sáhněme po intenzivním čističi terasových desek Twinson. S mastnými skvrnami od oleje, opalovacího krému, vosku ze svíček, motorového oleje, apod. si poradí speciální čistič Twinson O-Clean.
 

inoutic_twinson_renovace-teras_krok-iii_1534246450_low-min.jpg      inoutic_twinson_renovace-teras_krok-iv_1534246455_low-min.jpg
Na skvrny od rostlinných či živočišných tuků a olejů aplikujte čistič Twinson O-Clean. Odstraní i stopy po silikonu, lepidle či laku. Lahvičku se sprejem nejprve protřepejte a nastříkejte na skvrnu. Nechte krátce působit a poté opláchněte vodou.

 

Rada na závěr

Nenechávejte zbytečně na terase přes zimu truhlíky s letničkami, slunečníky a zahradní nábytek. Případná námraza by je mohla poškodit. Raději je uložte na suché místo. Při odklízení větších věcí dbejte na to, abyste podlahu nepoškrábali a mohli se tak těšit z krásné terasy i příští sezónu.

inoutic_twinson-terrace_1534245958_low-min.jpg